کمر درد

درد دیسک کمر به کجا می زند؟

درد دیسک کمر به کجا می زند|مدی بازار

درد دیسک کمر که نواحی مختلفی مانند کمر، گردن، لگن و پاها را تحت تاثیر قرار می‌دهد، برای مبتلایان به این عارضه بسیار دردناک است‌. فتق، بیرون زدگی، ترک خوردگی، نازک شدن یا هر گونه آسیب دیگر در دیسک‌های میان مهره‌ای با عوارض گوناگونی همراه بوده و شرایط سختی را برای حرکت و جابجایی افراد مبتلا به همراه دارد.

درد ناشی از ایجاد صدمات مختلف در دیسک یا دیسک‌های کمر، علاوه بر ناحیه ستون فقرات ممکن است سایر مناطق بدن مثل لگن، پاها، گردن، شکم، قفسه سینه و پهلو را نیز دچار درد و ناراحتی کند. در این مقاله از مدی بازار علاوه بر پاسخ به این پرسش که ” درد دیسک کمر به کجا می زند “، آسیب‌های ناشی از این نوع عارضه در نقاط مختلف بدن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

درد دیسک کمر چیست؟ دردی رایج بین افراد مختلف

درد دیسک کمر چیست|مدی بازار

دیسک‌های مهره‌ای اجزایی بالش مانند هستند که در میان مهره‌ها و استخوان‌های ستون کمر به عنوان ضربه‌گیر عمل کرده و مانع از اصطکاک و سایش استخوان‌ها بر روی هم می‌شوند. دیسک‌ها از یک لایه خارجی سفت و یک لایه داخلی ژله‌ای تشکیل شده‌اند. هنگامی که دیسک کمر آسیب می‌بیند، ممکن است عصب‌های مجاور را فشرده و تحریک کنند.

در این صورت نشانه‌هایی نظیر درد، بی‌حسی، سوزش، محدودیت دامنه حرکتی و تغییر در حالت بدن در افراد مبتلا بروز می‌یابد. آسیب و درد دیسک کمر می‌تواند ناشی از تکرار کارهای سنگین، تصادفات، ضعف عضلانی و ژنتیک باشد. درمان این بیماری معمولا شامل ترکیبی از روش‌های درمانی مانند استراحت، فیزیوتراپی، مصرف داروها، تزریقات موضعی و در موارد شدیدتر، جراحی است.

بیماری دیسک کمر به دلیل تغییر در ساختار دیسک نرمال ایجاد می‌شود. بیشتر اوقات، دیسک کمر در نتیجه افزایش سن و شکسته شدن طبیعی دیسک‌ها رخ می‌دهد. در برخی مواقع آسیب شدید به کمر می‌تواند باعث دیسک کمر شود. به عبارت دیگر درد دیسک کمر حالتی دردناک و ناراحت کننده است که به طور عمومی به علت تراکم، فشرده شدن یا خروج دیسک بین مهره‌های کمر از جایگاه اصلی خود در اثر ضربات فیزیک، تصادف و سقوط رخ می‌دهد.

این حالت در بسیاری از موارد به علت اعمال فشار بر روی اعصاب در منطقه کمر ممکن است پا‌ها، شکم و زانوها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. آسیب دیسک کمر در اغلب موارد با علائمی مانند محدودیت در حرکت، خستگی، کمر درد ثابت، بی‌حس شدن و سوزش در ناحیه ستون فقرات همراه است. در صورت تشخیص به موقع و درمان مناسب، در اکثر موارد درد دیسک کمر قابل کنترل و تسکین است. اما بهترین راه‌حل موجود استفاده از کمربند پلاتینر آلمان است که به تکنولوژی فیزیوتراپی مجهز شده است. این کمربند بسیار سبک بوده و به راحتی در خانه قابل استفاده است.

درد دیسک کمر چه مناطقی از بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

درد دیسک کمر چه مناطقی از بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد|مدی بازار

یکی از اصلی‌ترین پرسش‌ها درباره درد دیسک کمر این است که درد دیسک کمر به کجا می زند. برای پاسخ به این پرسش باید دامنه درد این نوع عارضه را بررسی نمود‌. با بررسی نشانه‌های درد و ناراحتی در افراد مبتلا به عارضه آسیب دیسک کمر می‌توان به این نتیجه رسید که درد دیسک کمر ممکن است به سمت پشت (کمر و ستون فقرات)، گردن، زانو، پاشنه، انگشتان پا و حتی عضلات شکم، پهلو و بازو گسترش یابد. بخش‌های عضلانی نیز در اثر درجه‌های مختلف درد دیسک کمر تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

بر این اساس عضلات پشتی، عضلات پشت پا، عضلات و مفاصل میان ‌مهره‌ها و عضلات اطراف کمر تحریک شده و درد، فشار و خستگی در آنها ایجاد می‌شود. درد دیسک کمر معمولا منجر به درد و احساس ناراحتی در نواحی زیر می‌شود:

  1. ناحیه کمر و ستون فقرات: در صورت بروز آسیب در دیسک یا دیسک‌های کمر، درد ممکن است در منطقه کمر و ستون مهره‌ها حاصل شود. به این ترتیب درد ممکن است در منطقه تحتانی پشت کمر شروع شود و به سمت پایین پشت پا و پشت ران گسترش یابد.
  2. عضلات تراپزیوس (عضلات گردن و شانه): در برخی موارد خاص، درد دیسک کمر می‌تواند عضلات تراپزیوس را نیز تحت تاثیر قرار دهد و درد و تنش در این منطقه ایجاد کند. چنانچه ایجاد صدماتی مثل بیرون زدگی، جابجایی یا فتق در دیسک‌های بالایی مهره‌های کمر اتفاق بیفتد، درد ناشی از این آسیب ناحیه گردن و سرشانه‌های فرد مبتلا را نیز دچار درد خواهد کرد.
  3. زانوها و لگن: در برخی موارد، درد دیسک کمر می‌تواند به لگن و زانوها نیز منتقل شود. به دلیل اعمال فشار و تحت تاثیر قرار گرفتن اعصاب این نواحی که به چنین مناطقی متصل هستند، افراد مبتلا به دیسک کمر ممکن است در طول روز درد ناحیه لگن و زانو را نیز تجربه کنند.
  4. ران پاها: درد دیسک کمر می‌تواند به سمت پاها نیز گسترش یابد. فشرده شدن و احریک عصب‌هایی که به پاها متصل هستند باعث ایجاد درد در این نواحی می‌شوند. اگر درد دیسک در قسمت پایین کمر باشد، علاوه بر درد در ناحیه کمر، معمولا در باسن، ران و ساق پا نیز احساس درد خواهید کرد. همچنین ممکن است در بخشی از پا نیز درد داشته باشید.
  5. عصب‌های ساق پا: اگر دیسک خارج شده یا آسیب دیده در ناحیه کمر، ریشه عصبی را ملتهب کند، ممکن است درد و تحریک در عصب‌های ساق پا نیز بروز یابد.
  6. پاشنه و انگشتان پا: در برخی موارد خاص، درد دیسک کمر ممکن است به پاشنه و انگشتان پا منتقل شود. این مسئله ممکن است در صورت شدت گرفتن و بی‌توجهی به درمان درد دیسک اتفاق بیفتد.
  7. بازوها: اگر درد ناشی از آسیب دیدن دیسک در ستون فقرات به بخش‌های کنار انتقال یابد بازوها نیز تحت تاثیر این درد خواهند بود‌.
  8. شکم و پهلو: درد دیسک کمر در برخی موارد به دلیل پیچیدن و انتقال سریع در اندام‌ها، تا ناحیه شکم نیز پیشروی کرده و احساس درد در شکم و پهلوها تجربه خواهد شد.
  9. بی حسی یا گزگز در اعصاب نواحی کمر: افرادی که دچار دیسک کمر هستند، اغلب در قسمتی از بدن که توسط اعصاب آسیب‌دیده احاطه شده، احساس گزگز و بی‌حسی دارند.

لازم به ذکر است که میزان و محدوده تاثیرات درد دیسک کمر بر نواحی مختلف بدن افراد ممکن است متفاوت باشد و بستگی به جایگاه دیسک کمری آسیب دیده دارد. علاوه بر این باید توجه داشت که تاثیرات درد دیسک کمر بر سیستم عصبی و عملکرد حرکتی بدن نیز متناسب با شدت و موقعیت دیسک خرج شده متغیر است. برای تشخیص دقیق و درمان مناسب انواع کمر درد، بهتر است به یک پزشک متخصص در این زمینه مراجعه نموده و از مشاوره‌های درمانی بهره بگیرید.

خطرناک ‌ترین عارضه آسیب در دیسک کمر کدام است؟

درجه سنجی دردهای دیسک کمر به صورت منحصر به فرد برای هر فرد با شرایط خاص وی انجام می‌شود. بر این مبنا قابلیت انجام کارهای روزمره توسط فرد مبتلا بررسی شده و بر اساس این نتایج به تعیین سطح ناراحتی و خطر بیماری می‌پردازند. اما در صورت وجود عوارض جدی مانند عدم کنترل کردن کمر درد، عدم توانایی حرکت کردن بخشی از بدن، ضعف عضلات و کاهش کنترل روده و مثانه، احتمالا این عارضه به عنوان خطرناک ترین دیسک کمر تلقی می‌شود.

در این موارد پزشکان اغلب به عمل جراحی نیازمند می‌شوند تا جایی که عوارض جدی پیدا نکنند. برای ارزیابی دقیق‌تر و تشخیص درست‌تر در مورد عوارض و درجه خطر هر نوع درد دیسک کمر، مشاوره با پزشک متخصص معالج و مشاوره جدی در این زمینه ضروری خواهد بود. زیرا در مواردی ممکن است علت درد کمر و پهلو در زنان و مردان متفاوت بوده و نشانه از یک بیماری جدی باشد.

حساس ‌ترین دیسک ستون فقرات

حساس‌ترین و آسیب پذیرترین دیسک‌های ستون فقرات، عموما دیسک فقرات گردنی یا همان دیسک های C5-C6 و C6-C7 هستند. این دیسک‌ها به دلیل فشارهای مکرر و بارها، فشارها و تحریکات زائدی که به آن‌ها وارد می‌شود، بسیار حساس و آسیب پذیر هستند. در صورت ایجاد آسیب در این دیسک‌ها لازم است در اسرع وقت برای درمان و کنترل علائم درد و ناراحتی اقدام به عمل آید.

آیا درد دیسک کمر به شکم میزند؟

آیا درد دیسک کمر به شکم میزند|مدی بازار

در برخی موارد، درد دیسک کمر ممکن است به ناحیه شکم و پهلوی افراد نیز منتقل می‌شود. اگر دیسک‌های موجود در ناحیه کمر فشار و استقامت خود را از دست دهند ممکن است فشار و تحریک عصب‌های حاشیه‌ای در برخی افراد علائم درد در ناحیه شکم را ایجاد کند. این علائم ممکن است شامل موارد زیر می‌شود:

  • درد یا تحریک در ناحیه شکم
  • تغییر در عملکرد روده و مثانه
  • تشدید درد در هنگام تنفس، فشار و حرکت بدن

با این حال، لازم به ذکر است که درد شکم همچنین می تواند ناشی از اندومتریوز یا دیگر مشکلات مربوط به اعضای درون شکم باشد، بنابراین در هر صورت بهتر است با پزشک خود مشورت کرده و با استناد به نتیجه معاینات و آزمایشات درباره منشا درد تصمیم بگیرید. پزشک با توجه به شرایط بیمار بهترین قرص برای کمر درد بیمار را تجویز خواهد کرد.

بهترین راهکار برای درمان دیسک کمر                                           

درمان درد دیسک کمر ممکن است به شکل‌های مختلف از جمله بهره‌مندی از ترکیب درمان‌های غیر جراحی و جراحی انجام شود. در ادامه به برخی از بهترین روش‌های درمان درد دیسک کمر اشاره می‌کنیم:

  • استراحت و تغییر فعالیت: استراحت و پرهیز از فعالیت‌های سنگین و اعمال فشار بر روی ناحیه کمر می‌تواند بهبود موقتی درد دیسک کمر را به دنبال داشته باشد.
  • مصرف داروها: برخی داروها مانند ضد التهاب‌های غیر استروئیدی (NSAIDs) و الگوپاتی‌ها می‌توانند در کاهش التهاب و درد ناحیه کمر موثر باشند.
  • فیزیوتراپی: تمرینات فیزیکی، تمرینات تقویتی و ترمیم عضلانی می.تواند در بهبود علا درد دیسک کمر موثر واقع شود. ماساژ، الکتروتراپی و درمان‌های حرارتی و سرمایشی که از جمله روش‌های فیزیوتراپی به شمار می‌آیند نیز در بهبود درد دیسک کمر اثر دارند.
  • تزریقات درمانی: در برخی موارد، تزریق شات‌های استروئیدی در منطقه کمر ممکن است برای کاهش التهاب و درد توصیه شود. این تزریقات ممکن است به طور موقت درد کمر را تسکین بدهند و از درمان‌های تکمیلی برای کنترل کمر درد محسوب شوند.
  • جراحی: در صورتی که درمان‌های غیر جراحی موفق عمل نکنند و علائم شدید و نارسایی عضلات وجود داشته باشد، جراحی می‌تواند برای برطرف کردن فشردگی دیسک و تسکین دردها در دستور کار قرار گیرد.

نتیجه گیری

درد مربوط به آسیب دیدگی دیسک یا دیسک‌های کمر ممکن است در طول دوره زندگی، بسیاری از افراد را درگیر کند. در این مقاله علاوه بر بررسی دامنه درد دیسک کمر در افراد مبتلا، روش‌های درمانی متداول برای برطرف کردن نشانه‌های درد و ناراحتی را نیز معرفی نمودیم. به منظور بررسی سطح آسیب و دریافت مشاوره‌های درمانی لازم است با پزشک متخصص مشورت کنید.

سوالات متداول در مورد درد دیسک کمر به کجا می زند

آیا برای درمان دیسک کمر حتما باید جراحی کنیم؟

خیر، در بسیاری از مواقع دیسک کمر بدون جراحی درمان می‌شود. اما گاهی اوقات به دلیل آسیب زیاد، جراحی بهترین روش درمان است.

آیا درد دیسک کمر به شکم می‌زند؟

بله، گاهی اوقات درد دیسک کمر به شکم و پهلو نیز می‌زند.

حساس ترین نقاط در دیسک کمر کدامند؟

آسیب پذیرترین دیسک‌ها، دیسک نزدیک به ستون فقرات و گردن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *