ام آر آی کمر یک روش برای عارضههای این ناحیه است که دارای کمترین خطا نسبت به روشهای مشابه است. ممکن است در صورت تجویز پزشک یا اطلاع خودتان از وضعیت سلامت ناحیه انتهایی ستونفقرات، بخواهید از این روش تصویربرداری استفاده کنید. در این صورت نیاز است که اطلاعاتی در رابطه با دلایل و نحوه انجام، مدتزمان آن، بررسی نتایج و نکاتی برای بهبود انجام عکسبرداری داشته باشید.
مدی بازار اطلاعات نسبتا جامعی را در رابطه با این موضوع فراهم کرده است که شما با مطالعه آن با بخشی از آنچه که نیاز است درباره امآرآی بدانید آشنا خواهید شد. در کنار مطالعه این مقاله میتوانید برای خرید زانوبند زاپیامکس اصل به فروشگاه مدی بازار نیز مراجعه کنید.
دلایل انجام ام آر آی کمر؛ تشخیص علت درد و شدت آن
درصورتیکه برخی موارد در بدن شما مخصوصا ناحیه کمر مشاهده شود پزشک برای ریشهیابی و تشخیص قطعی بیماری، عکسبرداری کمر را تجویز میکند. رایجترین این دلایل احساس درد در این ناحیه است و بقیه موارد به شرح زیراند:
- هنگامیکه کمردرد و لگندرد با استفاده از روشهای ساده مانند انجام تمرینات ورزشی و سایر مراقبتهای لازم درمان نشود.
- مشاهده کمردردی که با تب همراه است.
- نقصهایی که بهصورت مادرزادی در انتهای ستون فقرات و ناحیه کمر وجود دارد.
- در صورت وجود مشکلاتی نظیر عدم توان تخلیه مثانه یا عدم کنترل آن نیز عکسبرداری تجویز میشود.
- مشاهده علائمی که تنها مربوط به خطرناکترین دیسک کمر یا نمونههای کوچک و ظریف هستند.
- در مواردی ممکن است که احساس ضعف و بیحسی در پا که در حال وخیمشدن است مربوط به ناحیه کمر باشد.
هنگامیکه به دلیل وجود هر یک از این موارد پزشک برای شما این نوع عکسبرداری را تجویز میکند آن را جدی بگیرید. در این صورت میتوانید پیش از گسترش عارضه برای درمان آن اقدام کنید. با این کار توانستهاید در وقت و هزینه صرفهجویی کنید.
نحوه انجام ام آر آی کمر به چه صورتی است؟
هنگامیکه پزشک برای شما انجام ام آری کمر را تجویز میکند تا بهوسیله آن از مشکلات این ناحیه اطمینان حاصل کند شما باید در زمان مقرر به بیمارستان مراجعه کنید. در این هنگام عکسبرداری به شیوه مخصوص خود انجام میشود.
- ابتدا باید لباسی که بر تن دارید دارای شرایطی باشد که معالج به شما میگوید.
- دستگاه امآرآی به این شکل است که یک میز باریک و دراز درون یک لوله تونل مانند قرار میگیرد. نیاز است که شما روی این میز به شکل کاملا صاف دراز بکشید.
- میزی که روی آن قرار دارید به داخل لوله حرکت میکند.
- در این هنگام عکسبرداری کامل از ماهیچهها، مفاصل و استخوانهای سراسر بدن شما انجام میشود.
- میز به سمت خارج از لوله حرکت میکند. شما میتوانید از روی میز پایین بیایید زیرا عمل عکسبرداری ام آر آی کمر به پایان رسیده است.
به همین سادگی عکسبرداری توسط امآرآی انجام شد. حالا باید منتظر نتیجه آن بمانید. پس از دریافت نتیجه امآیآی باید آن را نزد پزشک خود ببرید تا پس از مشاهده آن، راهکار درمانی مخصوص بیماری شما را تجویز کند. با توجه به نوع آسیب ممکن است آمپول برای کمر درد شما تجویز شود یا جراحی باز یا لیزری تجویز شود.
مدت زمان ام آر آی کمر چقدر است؟
مدت زمان ام آر آی کمر باتوجهبه کیفیت و سرعت عکسبرداری دستگاهها متفاوت است و مدتزمان مشخصی را نمیتوان برای آن بیان کرد اما در حالت معمول حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه تصویربرداری معمولی طول میکشد. این مقدار در برخی از بیماران بیشتر است. امآرآی برخی از عارضههای سطحی نیز ممکن است در وقت کمتری انجام شود.
از جمله دلایلی در مدت زمان ام آر آی کمر میتواند تاثیر داشته باشد تعداد عکسی است که باید از این ناحیه گرفته شود. تشخیص بیماری در برخی نقاط کمر اندکی دشوار است. در این حالت باید وقت بیشتری برای عکسبرداری صحیح از این ناحیه صرف شود.
بهدلیل طولانیبودن مدت زمان ام آر آی کمر ممکن است درصورتیکه عارضه ناحیه کمر شما حاد باشد احساس راحتی نداشته باشید. در این صورت میتوانید از ادارهکننده دستگاه بخواهید که تشک مخصوصی در اختیار شما قرار دهد. در این حالت شما کاملا راحت خواهید بود و اختلالی در روند عکسبرداری ایجاد نمیشود.
نکاتی که پیش از انجام ام آر آی کمر باید بدانید
دانستن برخی نکات به شما کمک میکند تا زمان انجام امآرآی کوتاهتر و عکسبرداری دقیقتر انجام شود. آگاهی از این موارد باید پیش از انجام امآرآی باشد تا زمان کافی برای انجام آنها داشته باشید.
- لباس مناسب بپوشید. لباس شما باید فاقد هرگونه قطعات فلزی باشد. پوشیدن یک ست ورزشی گزینه مناسبی است. در برخی بیمارستانها درصورتیکه پوشش شما مناسب عکسبرداری نباشد پیش از انجام آن یک ست مخصوص انجام امآرآی در اختیار شما قرار میدهند. اما بهتر است که خودتان پیش از مراجعه به این مرکز پوشش مناسبی برگزینید.
- وسایل فلزی مانند ساعت، دستبند، گوشواره و گردنبند را در منزل قرار دهید. اگر قطعه فلزی مانند پلاتین در قسمتی از بدن شما که استخوان آن دچار آسیب شده است قرار دارد پیش از انجام ام آر آی کمر به پزشک خود اطلاع دهید.
- معمولا بهتر است که ۴ تا ۶ ساعت پیش از انجام امآرآی چیزی نخورید.
- اگر فوبیای مکان بسته دارید این مورد را به معالج خود اطلاع دهید. در این صورت داروی کاهش استرس یا داروی خوابآور که به آرامش شما کمک میکند به شما داده میشود.
- هنگامیکه دستگاه در حال تصویربرداری است شاید صداهای نسبتا بلندی که شبیه به ضربهزدن است به گوش شما برسد. اگر از ایجاد این صداها احساس ترس میکنید میتوانید از ادارهکننده دستگاه بخواهید یک هدفون در اختیار شما قرار دهد. با استفاده از این هدفون میتوانید برای آرامش خود با فردی صحبت کنید یا موسیقی دلخواهتان را گوش دهید.
فراموش نکنید که در صورت ابتلا به برخی بیماریهای خاص ممکن است انجام ام آر آی کمر برای شما مضر باشد. برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی بهتر است این موارد را به پزشک معالج یا ادارهکننده دستگاه امآرآی اطلاع بدهید.
مثبت و منفی بودن نتایج ام آر آی کمر
پس از انجام امآرآی باید در زمان مشخصشده برای دریافت نتایج آن به همان مرکز مراجعه کنید و از بخش مربوطه آن را تحویل بگیرید. نتیجه این عکسبرداری میتواند به دو شکل مثبت یا منفی باشد که هرکدام تحلیل مربوط به خود را دارند.
- درصورتیکه نتیجه عکسبرداری ام آر آی کمر منفی باشد یعنی این ناحیه در بدن شما کاملا سالم است و نیازی به درمان ندارید.
- اگر نتیجه انجام امآرآی مثبت باشد یعنی کمر و ستونفقرات شما در این ناحیه دچار آسیبدیدگی شده است. در این حالت باید مشخص شود که به چه علت پاسخ آزمایش مثبت است. فتق یا پارگی دیسک کمر، بیرونزدگی و جابهجایی مهرهها، کجشدن ستونفقرات و سایر عارضههای ناحیه کمر میتواند یکی از دلایل این نوع نتیجه آزمایش باشد.
در صورت مثبتبودن نتیجه ام آر آی کمر شما باید به پزشک مراجعه کنید. در این صورت اگر عارضه شما خفیف باشد از روشهای درمانی ساده مانند دارو و تمرین برای درمان آن استفاده میشود. در صورت پیشرفتهبودن عارضه نیاز است که عمل جراحی صورت بگیرد تا نقص بهطور قطعی بهبود یابد.
سخن پایانی
انجام ام آر آی کمر برای تشخیص عارضههای این ناحیه و اقدام به درمان آن راهحلی با کمترین میزان خطا است. دلایل استفاده از این روش، نحوه انجام آن، بررسی پاسخ نهایی آن، مدتزمان و نکاتی که بهتر است برای نتیجهگیری بهتر از این آزمایش رعایت کنید در این متن در اختیار شما قرار گرفت. اکنون میتوانید با استفاده از این مطالب از این روش تشخیص بیماری ناحیه کمر استفاده کنید و برای تحلیل نتایج آن و دریافت روش درمانی مناسب به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید