درمان خانگی پا درد یکی از روشهای مرسوم و معمولا اولیه برای تسکین درد و بهبود کیفیت زندگی است. زیرا با داشتن پا درد، افراد از خیلی از کارهای شخصی و روزانه خود عقب میمانند یا با ناراحتی و درد به فعالیتهای خود رسیدگی میکنند. از همین رو افراد درگیر با پا درد و زانودرد پیوسته در خانه به دنبال انجام درمانهای خانگی موثر هستند.
اما لازم به ذکر است که روشهای درمان خانگی پا درد و زانو درد معمولا التهاب و درد را تسکین میدهند و تاثیر زیادی بر روند درمان آسیب ایجادشده ندارند. در ادامه این مطلب از سایت مدی بازار به بررسی و معرفی چندین روش درمان خانگی پا درد خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
درمان پادرد شدید با مراقبت از آن؛ اهمیت مراقبت از پا چیست؟
ما روزانه ساعتها از پاهای خود در حالت ایستاده، نشسته و برای راه رفتن کار میکشیم. این اندامهای قوی مسئول تحمل وزن بدن روی خود هستند و به همین دلیل فشار زیادی را متحمل میشوند. ساعتها راه رفتن، ایستادن و نشستن روی پاها باعث خستگی و آسیب در این اندامها میشود. درست به همین دلیل راهکارهای درمانی مختلفی برای پادردهای متفاوت طراحی شدهاست. در ادامه با چندین روش درمان خانگی زانو درد و انواع پا درد آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
1. درمان خانگی درد پا از زانو به پایین با حمام پا؛ استفاده از آب گرم و نمک اپسوم
قرار دادن پاها در آب گرم همراه با ماساژ ساده، میتواند تاثیر بسیار زیادی در تسکین درد در این ناحیه داشته باشد. آب گرم سرعت گردش خون را بالا برده و روند اکسیژنرسانی و تغذیه با مواد مغذی را افزایش میدهد.
باید اشاره کنیم که افزودن نمک اپسوم به ظرف آب برای پاها باعث تسکین درد عضلات و کاهش تورم در این ناحیه خواهد شد. لازم است که برای تسکین پا درد حدود 20 دقیقه پاهای خود را در ظرف یا وان آب گرم حاوی نمک اپسوم قرار دهید.
2. خرید زانوبند زاپیامکس برای تسکین درد پا و بهبود آسیبهای ایجادشده
زانوبند زاپیامکس یکی از جدیدترین محصولات شرکت زایس ترونیک آلمان است که به 3 تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس مجهز است. این 3 تکنولوژی در کنار هم باعث بروز اثرات زیر در زانو و پاها میشوند:
- تسکین درد
- بهبود گردش خون
- رفع اسپاسم عضلانی
- جلوگیری از تحلیل عضلات
- تحریک عضلات به تقویت خود
- تسریع روند بهبودی آسیبها
و 10ها اثر دیگر که با استفاده منظم از زاپیامکس- zapiamax ایجاد میشوند.
3. درمان پا درد از زانو به پایین با کمک حرکات کششی ساده در خانه
در مواردی علت پا درد ضعیف شدن، کشیدگی یا گرفتگی عضلات است. به همین دلیل میتوان از تمرینات کششی برای کمک به تقویت عضلات پا و کاهش درد در این نواحی استفاده کرد. تمرینهای مختلفی برای تقویت عضلات پا و رفع گرفتگی یا کمک به درمان آسیبها وجود دارد. برخی از تمرینهای مناسب برای رفع اسپاسم و انعطافپذیری بیشتر پاها عبارتند از:
- پرس پا به صورت ایستاده روی پنجه
- کشش همستریگ نشسته یا ایستاده
- حرکت اسکات
- پیاده روی
- شنا
و چندین تمرین دیگر که خیلی ساده و بدون نیاز به وسیلهای خاصی میتوان در خانه به راحتی انجام داد.
4. درمان خانگی پا درد و کمر درد با تمرینات تقویتی خاص؛ قوی شدن عضلات برای جلوگیری از آسیب
طبق تحقیقات و نظرات پزشکان ارتوپد، منعطف و قوی نگه داشتن پاها، کلیدی برای جلوگیری از ایجاد درد و آسیب در آنهاست. برای تقویت عضلات پا و همچنین کل بدن نیازی به انجام تمرینات بدنسازی پیشرفته نیست. همین که روزانه 30 تا 45 دقیقه پیاده روی کنید به سلامت پاها کمک میکند. اما انجام تمرینهای ورزشی با وزنه، هالتر یا کتل به تقویت عضلات کمک زیادی خواهد کرد.
5. درمان پا درد خانمها و آقایان با ماساژ برای بهبود گردش خون
انجام ماساژ به بهبود گردش خون و کاهش درد، به ویژه دردهای عضلانی کمک شایانی میکند. نیازی نیست برای ماساژ پای خود حتما به کلینیکهای تخصصی مراجعه کنید. بلکه با انگشتان دست خود و فشاری مناسب روی عضلات و اطراف مفاصل را ورز دهید. در حین ماساژ حتما انگشتان پا را از هم جدا کرده و یکی یکی آنها را خم کنید. حین ماساژ میتوانید از روغنهای گیاهی یا لوسیونها استفاده کنید.
از روغنهای طبیعی موثر برای درمان خانگی پا درد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روغن کنجد
- زنجبیل
- اسطوخودوس
- رزماری
این روغنهای گیاهی با اثرات ضد التهابی و تسکین دهندگی خود درد در پاها را کاهش خواهند داد.
6. درمان سریع پا درد با استفاده منظم از کفشهای مناسب
کفش تاثیر مستقیمی بر سلامت پاها میگذارد. استفاده از کفشهای نامناسب با پاشنههای بلند یا کفی صاف به مفاصل پاها و حتی ستون فقرات فشار زیادی وارد میکند. به همین دلیل توصیه میشود که از کفشهای طبی با کفی مناسب استفاده کنید.
طبق تحقیقات انجام شده استفاده از کفشهای فرسوده طبی نیز میتواند همان اثر کفشهای نامناسب را روی پاها و ستون فقرات بگذارد.
7. استفاده از کمپرس یخ یا سرد برای تسکین سریع پاها
استفاده از کمپرس یخ باعث تسکین درد و التهاب میشود. به همین دلیل بعد از ضربه یا فشار از کیسه یخ یا کمپرس سرد استفاده میکنند. برای استفاده از کمپرس سرد برای تسکین درد باید روزانه چند مرتبه این کیسه را به مدت 5 تا 15 دقیقه روی محل آسیبدیده و دردناک قرار دهید.
توجه داشته باشید که کیسه یخ را مستقیم روی پوست خود قرار ندهید که باعث سوختگی میشود.
8. استفاده از مسکنهای بدون نسخه برای تسکین درد؛ برای پا درد چی خوبه بخوریم؟
برای تسکین دردهای خفیف تا متوسط از داروهای بدون نسخه مسکن و ضد التهابی میتوان استفاده کرد. از رایجترین داروهای موجود در هر خانهای که برای تسکین پا درد، کمردرد و سردرد استفاده میشوند، میتوان به داروهای زیر اشاره کرد:
- استامینوفن
- ناپروکسن
- ایبوپروفن
- ژلوفن
- نوافن
توصیه میشود که تا جای ممکن برای تسکین درد از داروهای مسکن و ضد التهابی استفاده نکنید. مصرف بیش از حد دارو به کبد آسیب میرساند.
9. تغییر سبک زندگی و مصرف ویتامینها و مواد معدنی برای تقویت بدن و پاها
یکی از مهمترین اقدامات هر شخصی در درمان پادرد، به ویژه زانو درد، تغییر سبک زندگی است. این تغییر شامل موارد زیر میشوند:
- رسیدن به وزن ایدهآل در صورت افزایش وزن بیش از حد یا کاهش وزن خطرناک
- انجام فعالیتهای ورزشی مناسب و پرهیز از یکجا نشینی
- رعایت رژیم غذایی سالم و مقوی
- مصرف مکملهای غذایی حاوی ویتامین D، C، گروه B، کلسیم و آهن
- استفاده از سرویس بهداشتی فرنگی
- عدم فشار بیش از حد با پاها
با رعایت این مواد ساده علاوه بر کمک به تسکین درد پا، تسریع روند درمان، سلامتی کلی بدن بهبود پیدا خواهد کرد. روشهای بی شماری دیگری برای درمان خانگی پا درد وجود دارد که ما در این مطلب تنها 9 مورد آن را به شما معرفی کردیم. اگر شما هم روشی مطمئن برای درمان پا درد میشناسید با ما به اشتراک بگذارید.
پرتکرارترین سوالات متداول در مورد درمان خانگی پا درد
1. بهترین درمان خانگی درد پا از زانو به پایین چیست؟
بهترین روش درمان خانگی پا درد استفاده از زانوبند زاپیامکس است. در کنار خرید zapiamax میتوانید از ماساژ آب گرم، کمپرس سرد و گرم و حرکات کششی نیز استفاده کنید.
2. برای پا درد چی خوبه بخوریم؟
برای تسریع روند بهبود درد پا میتوانید از ویتامینهایی مانند D، C، گروه B و آهن و کلسیم استفاده کنید.
3. درمان پادرد شدید در خانه با کدام داروها ممکن است؟
برای تسکین پادرد در خانه میتوانید از داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کنید.