دسته‌بندی نشده

گردن درد عصبی، رادیکولوپاتی را با دیسکوپاتی گردن اشتباه نگیریم

گردن درد عصبی بسیار آزار دهنده است|مدی بازار

گردن درد عصبی، همانطور که از اسم آن مشخص است، بر اثر استرس و اضطراب ایجاد می‌شود. این روز‌ها بسیاری از افراد با درد‌های عصبی رو به رو می‌‌شوند که این دردها بسیار آزار دهنده و طاقت فرسا نیز هستند. همه ما در طول زندگی دچار گردن دردهایی می‌شویم که از نظر خودمان علت زمینه‌ای ندارند. استرس می‌تواند به روش‌های مختلفی روی بدن اثر بگذارد. از عوارض جانبی استرس درد در قسمت کمر و گردن است.

در این مقاله، از سایت مدی بازار می‌خواهیم اطلاعاتی درباره گردن درد عصبی ارائه کنیم. در واقع ارتباط بین استرس و درد گردن را بررسی می‌کنیم و می‌گوییم که چطور تشخیص و درمان آن روی هم اثر می‌گذارند. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

گردن درد عصبی چیست؟

گردن درد عصبی یا رادیکولوپاتی گردنی (عصب فشرده) وضعیتی است که منجر به اختلال عملکرد عصبی ناشی از فشرده شدن و التهاب هر یک از ریشه‌های عصبی ستون فقرات گردنی می‌شود. وقتی دچار استرس می‌شویم، بدن به طور طبیعی برخی هورمون‌ها را آزاد می‌کند که به دنبال آن توانایی بدن برای مقاومت در برابر پاسخ به این هورمون‌ها کاهش می‌یابد و نتیجه آن درد و سفتی عضلات است. در صورتی که تحت شرایط محیطی به شما استرس زیادی وارد شود، دچار گردن درد عصبی می‌شوید که می‌تواند تبدیل به یک عادت برای شما شود. توجه داشته باشید درد عصبی گردن با دیسکوپاتی گردن متفاوت است.

استرس می‌تواند بر افزایش درد نیز تاثیرگذار باشد. روش‌هایی برای کنترل استرس وجود دارد و سعی شما در این باید باشد که بتوانید سطح استرس خود را کنترل کنید. این درد ممکن است زودگذر یا شدید یا حتی حالت سوزن سوزن شدن نیز باشد و به علت تحریک ریشه‌های اعصاب نخاعی باعث ایجاد چنین دردی شود. اینکه در کدام ناحیه را درگیر کند کاملا به عصب درگیر شده بستگی دارد، که حتی ممکن است این درد به بازوها و حتی دست‌ها نیز برسد.

آشنایی با آناتومی گردن؛ رابطه اعصاب گردن و کتف چیست؟

ناحیه ستون فقرات از هفت استخوان تشکیل شده| مدی بازار

ناحیه ستون فقرات گردنی، از هفت استخوان (مهره‌های C1-C7) تشکیل شده است که توسط دیسک‌های بین مهره‌ای از یکدیگر جدا شده‌اند. این دیسک‌ها به ستون فقرات اجازه می‌دهند آزادانه حرکت کنند و در حین فعالیت به عنوان ضربه‌گیر عمل کنند.

هر استخوان مهره دارای دهانه‌ای است که یک فضای طولی تو خالی ممتد را تشکیل می‌دهد که تمام طول پشت را می‌گذراند. این فضا که کانال نخاعی نامیده می‌شود، ناحیه‌ای است که طناب نخاعی و دسته‌های عصبی از آن عبور می‌کنند. طناب نخاعی در مایع مغزی نخاعی (CSF) قرار می‌گیرد و توسط یک لایه محافظ احاطه شده است.

علائم گردن درد عصبی چیست؟

هنگامی که استرس دارید، سفتی در عضلات گردن شما باعث ایجاد درد گردن می‌شود. از علائم و علت گردن درد عصبی می‌توان به، درد شدید در ناحیه‌ پشت سر، احساس فشار شدید روی مهره‌ هفتم یا همان مهره برجسته پشت گردن، احساس درد و خستگی در شانه‌ها و سرگیجه اشاره کرد. علاوه بر موارد گفته شده، فشار روی ریشه عصبی یا نخاع توسط فتق دیسک یا خار استخوان ممکن است منجر به علائم گردن درد خطرناک و در نتیجه موارد زیر شود:

  • درد در بازو
  • بی حسی یا ضعف در بازو یا ساعد
  • سوزن سوزن شدن در انگشتان یا دست
  • مشکل در تعادل و راه رفتن
  • ضعف در بازوها یا پاها

علت گردن درد عصبی؛ آیا اعصاب باعث گردن درد می‌شوند؟

در برخی از مواقع تعیین علت بروز گردن‌ درد دشوار است. احتمال دارد گردن‌ درد از قبل در اثر دلایل مختلف ایجاد شده باشد و با عوامل استرس زا تشدید شود. نوع دیگر گردن درد عصبی که ریشه بافتی ندارد و ناشی از اعصاب و روان است. در این حالت فرد هنگام فشار عصبی بالا، استرس زیاد یا افسردگی دردی شدید در قسمتی از بدن خود مانند گردن حس خواهد کرد. در حالت کلی منظور از گردن درد عصبی دو مورد زیر است:

۱. گردن درد عصبی ناشی از مشکلات روانی و استرس زیاد گردن: در این نوع شخص به دلیل فشار‌های عصبی و استرس دچار درد می‌شود. متاسفانه در جامعه امروز این نوع درد گردن بسیار شایع است.

۲. درد عصبی ناشی از فشار یا آسیب به اعصاب این ناحیه: علت این گردن درد را می‌توان در رفتارهای اشتباه و سبک غلط زندگی جستجو کرد. عواملی مانند، نشستن اشتباه، خم شدن بیش از حد در مقابل صفحات گوشی و کامپیوتر، حمل بار سنگین، کفش نامناسب، استرس و… باعث ایجاد این بیماری می‌شوند. در ادامه بعد از معرفی روش‌های تشخیص، برای هر دو نوع گردن درد عصبی راهکارهای درمانی معرفی خواهیم کرد.

برای تشخیص گردن درد عصبی از چه روش‌هایی استفاده می‌شود؟

روش‌های تشخیص گردن درد عصبی|مدی بازار

متخصص ارتوپدی در ابتدا علائم و نشانه‌های شما را بررسی می‌کند و در ادامه برای تشخیص کامل و دقیق‌تر از راهکارهای زیر کمک می‌گیرد:

  • تست اسپرلینگ؛ روش تشخیص گردن درد عصبی

کشیدن گردن، وارد کردن یک فشار ملایم به آن و چرخاندن سر به طرفین از مواردی هستند که در این تست به کار گرفته می‌شوند.

  • اشعه ایکس؛ یکی از روش‌های پر کاربرد تشخیص گردن درد عصبی

از اشعه ایکس برای تشخیص دادن گرفتگی عصب در گردن و همچنین بررسی کردن تراز بودن مهره‌های گردن استفاده می‌شود.

  • سی تی اسکن؛ روش رایج تشخیص نوع گردن درد

برای بررسی استخوان با جزئیات بیشتر از این روش کمک گرفته می‌شود.

  • ام آر آی (MRI)؛ روشی مطمئن برای تشخیص هر نوع آسیب ستون فقرات

ام آر آی می‌تواند مهره‌ها، اعصاب و بافت‌های نرم را با جزئیات بیشتری نمایش دهد. با کمک این روش نیز می‌توان به بررسی شدت فشار عصبی در گردن پرداخت. همچنین پزشک با کمک ام‌آرآی بررسی می‌کند که آیا فتق دیسک سبب بروز این عارضه شده است یا خیر.

  • اندازه گیری EMG ؛ روش تشخیص عصب درگیر در گردن درد عصبی

اندازه گیری سرعت انتقال تکانه‌های عصبی، برای بررسی وضعیت کار کردن اعصاب استفاده می‌شود. همچنین در صورتی که پزشک مشکوک به گیر کردن عصب باشد، این روش نشان خواهد داد که عصب در کجا دچار فشردگی و یا گیر کردن شده است.

درمان خانگی گردن درد عصبی امکان پذیر است؟

مدیتیشن بهترین درمان خانگی گردن درد عصبی|مدی بازار

همانطور که شاید مشخص باشد، بهترین راه درمان خانگی گردن درد عصبی، خودداری از قرار گرفتن در موقعیت‌های اضطراب آور و جلوگیری از ایجاد استرس و اضطراب است. بعضی از فعالیت‌های موثر در این فرایند عبارتند از:

  • یوگا: انجام یوگا یک فعالیت عالی برای کمک به کاهش تنش‌های موجود در گردن و شانه است در واقع انجام ۹ هفته یوگا به کاهش درد و بهبود عملکرد فرد در برابر گردن درد منجر می‌شود.
  • مدیتیشن: مدیتیشن راه بسیار خوبی در آرام کردن افکار و اضطراب به شمار می‌رود.
  • ورزش کردن: ورزش برای بدن و ذهن خوب است و با ترشح اندورفین به کاهش درد و ایجاد حس خوب کمک می‌‌کند.
  • ماساژ درمانی: ماساژ با روغن‌های گیاهی و همچنین با برگ نعناع و زنجبیل، استفاده از کمپرس گرم و سرد در تسکین درد موثر است. البته در ماساژ گردن باید بسیار احتیاط کرد زیرا این عضو حساس است و باید مراقب بود تا آسیبی وارد نشود.
  • استفاده از گردنبند طبی تاندونک: امروزه در دنیای علم و تکنولوژی روش‌های درمانی بخصوصی وجود دارد که با استفاده آن‌ها به‌راحتی از شر داروها و روش‌های درمانی سخت خلاص می‌شویم. گردنبد تاندونک یکی از تجهیزات پزشکی نوین بازار است که به‌راحتی درد عضلات گردن را تسکین می‌دهد. با خرید و استفاده تاندونک نیازی به صرف وقت، انرژی و هزینه زیاد برای درمان درد نیست.
  • اعمال گرما یا یخ
  • خوابیدن در محلول آب و نمک یا آب گرم
  • استفاده از گردنبند برای تسکین درد گردن

این روش‌ها باعث تسکین درد و بهبود علائم گردن می‌شوند. همچنین پیشنهاد می‌کنیم که از محصولات پیشرفته پزشکی مانند زانوبند زاپیامکس که برای انواع درد زانو مناسب هستند برای گردن خود استفاده کنید. زانوبند زاپیامکس اصلی بهترین انتخاب برای تسکین دردهای مفصلی، عضلانی و بافتی زانو است.

درمان گردن درد عصبی چیست؟

اغلب اوقات، استفاده از داروها برای تسکین درد، فیزیوتراپی برای تقویت سیستم اسکلتی عضلانی و توقف درد مزمن کافی است. در موارد دیگر، جراحی بهترین راه برای درمان یک بار برای همیشه مشکل است. سایر درمان‌ها شامل تزریق نقطه ماشه‌ای، تزریق اپیدورال نخاعی، تحریک نخاع و … است.

قرص گردن درد عصبی؛ داروها

در صورت امکان، پزشک ممکن است داروهای ضد التهابی را تجویز کند، به خصوص در ابتدای مشکل. برخی از رادیکولوپاتی‌ها به تنهایی با قرص‌های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) پاسخ می‌دهند، اما اغلب یک دوره کوتاه از این داروها تجویز خواهند شد.

تزریق ماشه‌ای؛ درمان گردن درد عصبی

تزریق به نقاط ماشه‌ای یکی از روش‌های درمانی است که می‌تواند نقش مؤثری در کاهش گردن درد عصبی داشته باشد. در صورتی که استراحت و دارو درمانی نقشی در کاهش درد ایفا نکنند، پزشک از این روش استفاده خواهد کرد.

فیزیوتراپی؛ راهکار درمانی گردن درد عصبی

بهترین راه درمان گردن درد عصبی، استفاده از تکنیک‌های فیزیوتراپی است. این تکنیک‌ها برای کاهش دردهای گردنی و عصبی، تقویت عضلات گردن و علائم دیگر این عارضه موثر هستند.

چه روش‌هایی برای جلوگیری از بروز گردن درد عصبی وجود دارند؟

برای پیشگیری از گردن درد عصبی بهتر است توجه ویژه‌ای به موارد زیر داشته باشید:

  1. عادت‌های ناسالمی مانند استعمال سیگار و دخانیات، خوردن کافئین قبل از خواب و … را ترک نمایید.
  2. وضعیت بدنی مناسبی در محل کار خود و دیگر فعالیت‌های خود داشته باشید.
  3. سعی کنید راهکارهایی را برای کاهش استرس خود اعمال کنید.
  4. از مصرف روزانه 8 لیوان آب غافل نشوید.
  5. اجسام سنگین را بلند نکنید.
  6. سعی کنید در مدت زمان طولانی در یک حال خاص قرار نگیرید. در صورتی که به دلیل شغل خود مجبور به نشستن در ساعات طولانی پشت میز خود می‌باشید، بهتر است هر چند وقت یک بار از پشت میز خود بلند شوید و استراحتی کنید.
  7. در زمان خواب از یک بالش استاندارد استفاده داشته باشید.
  8. ورزش کردن به طور منظم و مرتب کمک مؤثری برای شما خواهد بود.
  9. حرکات یوگا نقش بسیار مؤثری در کاهش و رفع تنش و استرس دارد.

کلام آخر درباره گردن درد عصبی

شاید از خودتان بپرسید چه رابطه‌ای بین استرس و درد گردن وجود دارد؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که استرس آثار مخربی در روح و روان ما دارد. گردن درد و عوارض ناشی از آن، تنها یکی از عوارض استرس و تنش‌های عصبی است.

گردن درد عصبی نیز یکی از بیماری‌هایی است که در نتیجه استرس و اضطراب زیادی و بیش از اندازه ایجاد می‌شود. اما می‌توان با کنترل استرس و انجام برخی فعالیت‌ها از بروز گردن درد عصبی جلوگیری کرد. 

سوالات متداول درباره گردن درد عصبی

1. چگونه گردن درد عصبی را کنترل کنیم؟

بهترین راه برای کنترل گردن درد عصبی شناسایی استرس‌ها و پیدا کردن راهی برای کنترل آنهاست. همچنین شما باید با داشتن سبک زندگی سالم، ورزش، تغذیه سالم و دیگر روش‌های پیشنهادی پزشک کنترل اعصاب خود را در محدوده نرمال نگه‌ دارید.

2. گردن درد عصبی را چگونه درمان کنیم؟

دور شدن از استرس و اضطراب روزمره.

3. آیا استفاده از گردن درد طبی تاندونک برای گردن درد عصبی موثر است؟

تاندونک یک گردن‌بند منحصر به‌ فرد است که با استفاده از فناوری پیشرفته به کاهش انواع گردن درد کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *