کمر درد

درمان آرتروز گردن با راهکارهای درمان خانگی و پزشکی 

درمان آرتروز گردن

درمان آرتروز گردن، به علت درد گردن بستگی دارد و علائم معمولا بدون جراحی قابل رفع هستند. همانطور که بسیاری از افراد دچار چین و چروک روی پوست یا موهای خاکستری روی سر خود می‌شوند، معمولا ساختارهای بدن از جمله مفاصل در طول زمان تغییر می‌کنند. این همان چیزی است که در مورد اسپوندیلوز  گردنی یا تغییر در ساختار گردن شما اتفاق می‌افتد. با کمال تعجب در حالی که آرتریت گردن در برخی افراد علائمی ایجاد نمی‌کند، می‌تواند علت گردن درد مداوم باشد. 

اما این تنها علت گردن درد نیست و بسیاری از افراد می‌توانند با وجود آرتروز گردن زندگی بدون درد داشته باشند. بیشتر اوقات، آرتریت گردن به درمان‌های محافظه کارانه مانند داروهای بدون نسخه، گرما، ورزش و فیزیوتراپی پاسخ خوبی می‌دهد.   اگردرمان‌های محافظه‌کارانه در کاهش درد مزمن گردن موثر نباشد، جراحی نیز یک گزینه درمانی به حساب می‌آید. در این مقاله از سایت مدی بازار بر آن هستیم تا راه‌های مختلف درمان آرتروز گردن در منزل گرفته تا درمان سریع ارتروز گردن را به شما معرفی کنیم.  

اگر درگیر کمردردی، همین حالا پرسشنامه رو پر کن

برای مشاهده نتیجه و اطلاع از نحوه درمان با پلاتینر تراپی شماره تماس خود را وارد کنید.

آرتروز گردن چیست؟

آرتروز گردن یک بیماری رایج برای افراد بالای ۶۰ سال است و ۸۵ درصد از افراد این رده سنی به آن مبتلا می‌شوند. هنگامی که شما مبتلا به اسپوندیلوز گردنی هستید، مفاصل کوچک در پشت ستون فقرات شروع به تغییر می‌کنند. به گفته آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا، در واقع، بسیاری از افراد میانسال و مسن دارای آرتروز گردن هستند که هیچ علائم خاصی از بیماری را ندارند. عوامل زیادی می‌توانند باعث تغییرات آناتومیکی در گردن شوند ازجمله:

غضروف صاف و لغزنده عامل آرتروز گردن

 که به عنوان ضربه گیر بین مفاصل عمل می‌کند، با افزایش سن مقداری حجم را از دست می‌دهد، همانطور که برخی از افراد موهای سر خود را از دست می‌دهند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، مفاصل با افزایش اصطکاک روی یکدیگر ساییده می‌شوند. این وضعیت گاهی باعث درد می‌شود. اگرغضروف گردن به طور کامل از بین برود، احتمال دارد بدن  با “رشد استخوان‌های جدید” که به عنوان خار استخوان شناخته می‌شود، پاسخ دهد. این عوامل به باریک شدن کانال نخاعی، به نام تنگی نخاعی، کمک می‌کنند که می‌تواند عامل تشدید باشد.

 تغییرات دیسک‌های بین مهره عامل دیگر آرتروز گردن

 از آنجایی که آنها بخشی از بالشتک و ارتفاع خود را از دست می‌دهند، در چنین حالتی فشار بیشتری بر مفاصل ستون فقرات وارد می‌شود.

همه این تغییرات ممکن است هشدار دهنده به نظر برسند، اما به خاطر داشته باشید که بسیاری از افراد بدون هیچ علامت یا درد به آرتروز گردن مبتلا هستند. این بدان معنی است که آناتومی بدن به تنهایی همیشه مسئول درد  نیست. عوامل دیگری مانند استرس، خواب و حرکت روزانه شما می‌توانند در این امر نقش داشته باشند. این خبر خوبی است، زیرا می‌توانید این عوامل را مدیریت کرده و درد خود را کاهش دهید.

علائم آرتروز گردن را بشناسید

گردن‌ درد ناشی از آرتروز گردن، معمولاً به تدریج شروع می‌شود، و با گذشت زمان پیشرفت می‌کند.  گاهی اوقات، ممکن است، صبح احساس سفتی و درد در ناحیه گردن داشته باشید و با ادامه روز احساس بهتری داشته باشید.

برخی از علائم آرتروز گردن که شایع‌تر است، می‌تواند شامل یک یا چند مورد از موارد زیر باشد:

۱. گردن درد، که به‌طور معمول با گرفتگی عضله همراه است، اما می‌تواند شدید یا به‌صورت سوزش هم باشد.

۲. سردرد، که می‌تواند تا قسمت‌های فوقانی ستون فقرات و گردن نیز ادامه‌دار باشد.

۳. سفت شدن عضلات گردن، که با کاهش دامنه حرکتی در ناحیه گردن همراه است.

۴. حساسیت بیش از حد در ناحیه گردن، به‌خصوص هنگام لمس شدن این حساسیت تشدید می‌شود.

۵. اگر آرتروز به نخاع وارد شود، می‌تواند منجر به اختلال در عملکرد نخاع شود، که به نام میلوپاتی گردنی شناخته می‌شود.

این وضعیت می‌تواند شامل درد، گزگز، بی‌حسی و یا ضعف در هر نقطه از بدن در زیر گردن باشد. همچنین این اختلال می‌تواند مشکلاتی در هماهنگی بین عصب و عضلات ایجاد کند.

درمان آرتروز گردن در منزل

 شاید درمان‌های متناسب با آرتروزهایی مانند آرتروز زانو را شنیده باشید و در مورد مزایای دستگاه زاپیامکس تراپی نکاتی را بدانید. حال پرسش این است که در مورد گردن نیز درمانی اینچنین وجود دارد؟ هیچ درمان قطعی برای آرتروز گردن وجود ندارد که برای همه بیماران موثر باشد، اما راه‌های برای کنترل آن وجود دارد. اغلب آرتروز گردن را می‌توان به طور موثر با درمان‌های محافظه کارانه در خانه مدیریت کرد. توصیه‌های زیر از راه‌های درمان آرتروز گردن در منزل هستند:

گرما درمانی یا هدر بروچ؛ درمان سریع ارتروز گردن در منزل

آرتروز گردن به خوبی به هر نوع گرمایی پاسخ می‌دهد، زیرا بافت ماهیچه‌ای را شل می‌کند و خون را به آن ناحیه می‌آورد. حرارت را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه هر بار با کیسه حرارتی، بطری آب گرم، حوله گرم یا دوش بمالید.  

گردنبند طبی؛ درمان کنترل وضعیت آرتروز گردن

گردنبند طبی؛ درمان کنترل وضعیت آرتروز

گردنبند طبی، پد مخصوصی می‌باشد، دور گردن را می‌پوشاند که دکتر به شما توصیه می‌کند و هدف آن عدم حرکت زیاد گردن و استراحت عضلات گردن است. گردنبند طبی باید مدت زمان محدودی استفاده شود زیرا باعث کاهش قدرت عضلات می‌شود. در عین حال مانند یک محافظ و آتل عمل می‌کند.

هیدراتاسیون؛ بهترین درمان آرتروز گردن

 دیسک‌های ستون فقرات گردنی شما برای سالم ماندن به مایع نیاز دارند. مقدار زیادی آب بنوشید تا هیدراته بمانید.

ماساژ دادن؛ درمان سنتی گردن درد

 مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ در دانشگاه فلوریدا نشان داد که افراد مبتلا به آرتریت گردن که مرتب ماساژ دریافت می‌کردند، کاهش درد و دامنه حرکتی بهتری را تجربه کردند. باید اشاره کنیم به دلیل حساسیت رابطه بین گردن و ستون فقرات حرکات ماساژ برای ارتروز گردن باید توسط افراد ماهر انجام شود.

درمان آرتروز گردن با حرکات ورزشی

درمان آرتروز گردن با حرکات ورزشی

یکی دیگر از را‌هکارهای پیشنهادی برای کاهش درد آرتروز گردن، انجام حرکات ورزشی است که علاوه بر تسکین درد، به جلوگیری از پیشرفت آرتروز نیز کمک می‌کند. حرکاتی که می‌توانید برای کاهش درد خود انجام دهید عبارتند از:

خم کردن گردن به سمت جلو:

اگر در طول روز به مدت طولانی بر روی صندلی می‌نشینید و گردن خود را به سمت جلو خم می‌کنید، این حرکت را هر نیم ساعت یک بار انجام دهید. گردن خود را صاف کنید و عضلات گردن را به آرامی به سمت چپ و راست حرکت دهید. یک دست را بر روی یک طرف سر قرار داده و سر خود را به سمت ساق دست بکشید. این کار را برای هر دو طرف سر انجام دهید.

کشش پشت گردن:

بر روی صندلی بنشینید و گردن و کمر خود را به طور عمود نگه دارید. سپس کف دستان خود را زیر چانه قرار داده و چانه را به سمت بالا فشار دهید. در این حالت باید در ناحیه پشت گردن خود احساس کشش داشته باشید. این حرکت را چند بار در روز انجام دهید. اگر پس از چند روز دچار گردن درد یا بی‌حسی شدید، از ادامه آن خودداری کنید.

فشار دادن پیشانی به عقب:

بر روی صندلی بنشینید و کف دست خود را بر روی پیشانی قرار دهید. با دست به پیشانی فشار وارد کرده و این کار را به مدت ثانیه ادامه دهید.

حالت چهار دست و پا:

به حالت چهاردست و پا قرار گیرید به طوری‌که کف دست‌ها و زانوها بر روی زمین باشد. در این حالت پشت خود را صاف نگه داشته و به زمین نگاه کنید. سپس سر را به سمت بالا خم کرده و چانه‌تان را در راستای بدنتان قرار دهید. این کار را ۵ بار و هر بار حدود ۵ ثانیه انجام دهید.

اگر آرتروز ندارید هم می‌توانید این حرکات را انجام دهید. در واقع حرکاتی که در این‌جا به آن اشاره شد، برای تقویت عضلات گردن بسیار مفید بوده و به پیشگیری از آرتروز کمک می‌کند.

برای درمان آرتروز گردن چه بخوریم

رژیم ضد التهابی برای درمان خانگی آرتروز گردن بسیار مفید است طوری که ایجاد تغییر در رژیم غذایی  بر درد گردن یا ناراحتی ناشی از اسپوندیلوز گردنی تأثیر می‌گذارد. مصرف یک رژیم ضد التهابی ممکن است باعث کاهش التهاب مفصل و تسکین درد شود.

رژیم مدیترانه‌ای اغلب به عنوان رژیمی ذکر می‌شود که ممکن است برای افراد مبتلا به آرتروز مفید باشد. این رژیم غذایی حاوی میوه‌های تازه، سبزیجات، ماهی‌، حبوبات و شراب قرمز یا شکلات، با کاهش التهاب مفصل و بهبود تحرک همراه است.

پرهیز از غذاهای بسته بندی شده، نوشیدنی‌های شیرین و گوشت قرمز یکی از موارد توصیه شده در رژیم غذایی ضدالتهاب مدیترانه‌ای است. به‌خاطر داشته باشید که هیچ رژیم غذایی یکسانی برای همه افراد رژیم مناسب نیست و ممکن است مجبور شوید مواد غذایی مختلفی را برای رژیم خاص ضد التهاب خود انتخاب کنید.

بنیاد آرتروز اشاره کرده است  “در حالی که رژیم غذایی خاصی وجود ندارد که افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید (RA) از آن پیروی کنند، محققان غذاهای خاصی را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند به کنترل التهاب کمک کند. بسیاری از آنها در رژیم غذایی موسوم به مدیترانه یافت می‌شود، که بر ماهی، سبزیجات و روغن زیتون، از جمله مواد اصلی دیگر، تأکید دارد. “

درمان سریع آرتروز گردن

داروهای ضد درد NSAID قرص‌های بدون نسخه همیشه برای رهایی از درد نقش ناجی دارند. داروهای NSAID مانند آسپرین، ناپروکسن و ایبوپروفن می‌توانند به تسکین درد و کاهش التهاب کمک کنند. مسکن‌هایی مانند استامینوفن می‌توانند به درد خفیف تا متوسط کمک کنند. اگر داروهای OTC در تسکین درد بی اثر باشند پزشک ضد التهاب قوی‌تری تجویز خواهد کرد. NSAID‌ها همانند بسیاری دیگر از داروها عوارضی به همراه دارند. برای جلوگیری از بروز  عوارض جانبی مانند مشکلات گوارشی و خطرات بیماری قلبی مهم است قبل از مصرف با پزشک مشورت انجام گیرد.

بهترین قرص برای درمان آرتروز گردن

گردن درد ناشی از آرتریت التهابی معمولا با یک داروی ضد روماتیسمی ‌اصلاح کننده بیماری (DMARD) مانند متوترکسات درمان می‌شود. سایر قرص‌های DMARD معمولی شامل لفلونوماید، هیدروکسی کلروکین و سولفاسالازین است. این قرص‌ها را نی‌توان به عنوان بهترین قرص برای درمان سریع ارتروز گردن نیز معرفی کرد‌.

درمان آرتروز گردن با فیزیوتراپی

فیزیوتراپی جز اولین اقداماتی­ است که پزشک به شما توصیه می‌کند. تمرینات خاصی باعث کاهش درد گردن و سفتی و گرفتگی عضلات تحت فشار می‌شوند. در برخی بیماران فیزوتراپی به منظور اصلاح طرز نشستن و راه رفتن می‌باشد. جلسات فیزیوتراپی ممکن است بین ۶ تا ۸ هفته به طول بینجامد و ۲ تا ۳ بار در هفته باشند.

درمان آرتروز گردن با تزریق استروئید

درمان آرتروز گردن با تزریق استروئید

یکی از روش‌های جدیدی که امروزه برای درمان و یا کاهش دردهای آرتروز به خصوص آرتروز گردن مورد استفاده قرار می‌گیرد، تزریق مستقیم مواد مختلفی از جمله کورتون به زیر پوست در ناحیه گردن می‌باشد.

اگر گردن درد به سمت بازوی شما تابیده می‌شود، ممکن است به دلیل فشار دادن عصب باشد. تزریق استروئید به ستون فقرات حاوی یک داروی ضد التهابی است که می‌تواند به کاهش درد کمک کند.

تزریق مفاصل فاست: تزریق مفصل فاست نیز یک تزریق بی حسی موضعی و کورتیکواستروئید است که مستقیما در مفصل آسیب‌دیده قرار می‌گیرد. مفاصل فاست استخوان‌های ستون فقرات را به هم اتصال می‌دهند و به ستون فقرات اجازه خم‌شدن و پیچ‌خوردگی می‌دهند. بیهوشی باعث تسکین موقت درد می‌شود و کورتیکواستروئیدها التهاب مفصل را کاهش می‌دهند.

بلوک اپیدورال گردنی: طی این عمل، استروئید و داروی بی حسی، به درون فضای مابین نخاع و پوشش آن (فضای “اپیدورال”)، تزریق می‌شوند. این روش به طور معمول برای درد گردن و یا دست، که ممکن است ناشی از بیرون زدگی یک دیسک گردن باشد (رادیکولوپاتی یا “پینچ عصبی”)، انجام می‌شود.

درمان آرتروز گردن با مانیپولاسیون

درمان‌های دستی یا  مانیپولاسیون، به قرار گرفتن ستون فقرات در جای  خود کمک کرده و با برداشتن فشار از روی اعصاب، التهاب و درد گردن را کاهش می‌دهد. در برخی موارد آرتروز باعث تغییر وضعیت ستون فقرات می‌شود که ممکن است جابجایی میلی‌متری مهره‌ها را به دنبال داشته باشد. در این‌جا پزشک از درمان دستی برای برگرداندن مهره‌ها به جای اصلی خود استفاده می‌کند.

لیزر درمانی در درمان آرتروز گردن

امروزه روش‌های درمانی مبتنی بر لیزر کاربرد زیادی در فرآیند درمان و کنترل درد آرتروز گردن دارند. لیزر تمام بخش‌های ستون فقرات گردنی شامل عضلات، غضروف، عصب و غیره را تحریک می‌کند. انجام لیزر با تمرکز بر بافت هدف و با قدرت مناسب که توسط پزشک تعیین می‌گردد، ‌می‌تواند التهاب ناشی از آرتروز گردن را از بین برده و درد را کاهش دهد، همچنین فرآیند ترمیم بافتی را تسریع نماید.

درمان قطعی آرتروز گردن با عمل‌های جراحی 

اگر درد شدید و مداومی دارید که با اقدامات محافظه کارانه مانند ورزش و فیزیوتراپی بهبود نیافته است، پزشک جراحی را به عنوان یک گزینه پیشنهاد می‌دهد. همه بیماران مبتلا به آرتروز گردن کاندیدای مناسبی برای جراحی گردن نیستند، بنابراین باید همه جوانب توسط پزشک بررسی شود. ناگفته نماند از این روش در موارد حاد استفاده می‌شود.

برخی از روش‌‌های جراحی آرتروز گردن شامل موارد زیر است:

لامینکتومی: بر روی عصب‌های ستون فقرات، استخوانی به نام لامینا وجود دارد که با برداشتن بخش‌هایی از آن، می‌توان فشار وارد بر ستون فقرات را کاهش داد.

دیسککتومی: به دلیل ضعف عضلانی در این بیماری ممکن است دیسک مهره‌های گردن دچار برآمدگی شود که می‌تواند به عصب‌های ناحیه ستوان فقرات فشار کند. یکی از راه‌های رفع این مشکل، برداشتن دیسک ‌است.

هم جوشی ستون فقرات: از این روش می‌توان برای تثبیت ستون فقرات پس از برداشتن دیسک آسیب دیده استفاده کرد. این عمل جراحی شامل برداشتن دیسک بین دو مهره و قرار دادن استخوان در فضای ایجاد شده است.

پیشگیری بهترین درمان آرتروز گردن

جهت پیشگیری از بروز آرتروز گردن از نشستن به حالت قوز کرده خودداری نمایید.

همچنین مراقب باشید که به گردنتان آسیب وارد نشود و نیز در زمان انجام حرکت‌هایی که ممکن است دارای برخورهای فیزیکی باشد از کلاه‌های حفاظتی مخصوص استفاده نمایید. بهتر است جهت جلوگیری از بروز گردن درد هنگامی که در اتومبیل هستید از کمربند‌های ایمنی استفاده کنید و ارتفاع پشت سر را در صندلی به صورت مناسب تنظیم نمایید.

برای پیشگیری از ابتلا به آرتروز گردن حالت نشستن و ایستادن خود را اصلاح نمایید بدین صورت که شکم خود را به داخل کشیده و شانه ها به سمت عقب باشند و هنگام نشستن از یک صندلی محکم استفاده نمایید و طوری بنشینید که باسن باقسمت پشت صندلی تماس ایجاد نماید. این موارد درمورد اعضایی مثل زانو نیز توصیه می شود. 

همچنین از سایر روش های پیشگیری این است که هنگام خواب از بالشت ها ی مخصوص و همچنین محافظ های نرم گردن استفاده شود و یا اینکه از یک حوله تاکرده در زیر گردن استفاده شود.

جمع بندی درباره درمان آرتروز گردن

روش‌های درمانی متعددی برای آرتروز گردن وجود دارد که پزشک با توجه به شرایط بیمار و شدت درد، بهترین آن‌ها را برای بیمار در نظر می‌گیرد. در مراحل اولیه بیماری معمولا از درمان‌های کم‌تهاجمی‌تر مانند دارودرمانی، حرکات ورزشی، فیزیوتراپی و روش‌های نوین استفاده می‌شود. هدف از این درمان‌ها تسکین درد بیمار است. در صورتی که روش‌های کم‌تهاجمی جواب ندهد، پزشک از روش‌ جراحی برای درمان بیماری کمک می‌گیرد که البته آخرین راه‌حل محسوب می‌شود.

پرسش های پرتکرار در باره درمان آرتروز گردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *