زانو درد

از علل ضرب دیدگی زانو تا درمان آن

بررسی علت ضرب دیدگی زانو|مدی بازار

ضرب دیدگی زانو از شایع‌ترین صدماتی است که می‌تواند تمامی حرکات و فعالیت بیمار را تحت‌تاثیر قرار دهد و دردهای کلافه‌کننده‌ای داشته باشد. بسیاری حوادث و ضربه‌ها ممکن است باعث بروز این مشکل شوند. در مواجهه با این صدمه راه‌حل‌های درمانی خانگی و پزشکی زیادی وجود دارند که به بهبود زانوی آسیب‌دیده کمک می‌کنند و موجبات درمان را فراهم می‌کنند.

چنانچه درگیر این آسیب‌ها شدید؛ فروشگاه اینترنتی «مدی بازار» خدمات بسیاری را برای خلاصی از این مشکل به شما ارائه می‌دهد. در ادامه با ما باشید تا از علل و علائم آسیب‌های زانو تا روش‌های درمانی آن بیشتر بدانید.

بررسی ضرب دیدگی زانو؛ فشار یا ضربه عاملی برای آسیب در زانو

ضرب دیدگی زانو مواقعی ایجاد می‌شود که زانو بر اثر فشار یا ضربه به قسمت‌هایی از پا یا خود کشکک زانو دچار کشش، پارگی یا پیچیدگی عضلات شود. در واقع هر عامل یا ضربه‌ای که باعث شود به زانو بیش از حد توان فشار وارد شود و تاندون‌ها و مفاصل را تحت آسیب قرار دهد، موجبات ضرب دیدگی را فراهم می‌کند.

شدت آسیب اگر درحد کشیدگی عضلات باشد با استراحت و درمان‌های خانگی بهبود می‌یابد. اما اگر بافت‌ها یا تاندون‌ها آسیب جدی‌تری دیده باشند و پارگی یا پیچ‌خوردگی صورت گرفته باشد، دردهای شدیدتر همراه با تورم به‌دنبال دارد. در این مواقع زانوی صدمه‌دیده نیاز به درمان‌های پزشکی دارد و در بعضی موارد که بیمار کارکرد عضلات خود را از دست داده، ممکن است جراحی لازم باشد.

برای ضربات وارده به زانو به‌طور کلی می‌توان گفت که وقوع هر حادثه که باعث صدمه دیدن کشکک زانو، عضلات و بافت‌های نرم آن شود، این مشکل را پدیدار می‌کند.

علل ایجاد آسیب‌های زانو

بیشترین دلیل ضرب دیدگی زانو بر اثر موارد زیر است:

  • ضربات مستقیم
  • توقف و حرکت‌های ناگهانی
  • پریدن یا فرود آمدن سریع
  • چرخش ساق پا و ران در جهت مخالف
  • افتادن روی زانو

بسیاری دلایل دیگر که منجر به آسیب به زانو و عضلات اطراف آن می‌شود. به‌غیر از آسیب‌ها، تصادفات و فعالیت‌های سنگین که شامل همه افراد می‌شود بیشتر ورزشکاران هم در خطر آسیب‌دیدگی زانو هستند. آسیب‌ها گاهی منجر به کشیدگی عضلات مفاصل و رباط‌ها، بدون پارگی می‌شوند که نوع خفیف محسوب می‌شود.

گاهی هم به پارگی جزئی یا کامل رباط‌‌ها و پیچ‌خوردگی زانو که نوع شدیدتر آن است منجر می‌شوند. در برخی از صدمات نیز ممکن است بافت‌های نرم زانو مانند غضروف‌ها و تاندون‌ها آسیب ببینند و در مواردی هم امکان آسیب به مینیسک زانو وجود دارد.

علائم صدمات زانو بریا هر فرد با توجه به شدت درد متفاوت است

در بسیاری از صدماتی که به زانو وارد می‌شود، بیمار در ابتدا درد کمی دارد. و گاهی بعد از یک یا ۲ روز با اعمال فشار وزن روی زانو، تورم و احساس بی‌ثباتی به آن اضافه می‌شود. همچنین بیمار در هنگام حرکت دادن زانو ممکن است متوجه صدایی از داخل کاسه زانو ‌شود. در این مواقع آسیب‌ها خفیف و دردها قابل تحمل هستند که می‌توان از طریق روش‌های خانگی به بهبود زانو کمک کرد.

چنانچه صدمات وارده شدیدتر باشد؛ تورم نیز بیشتر می‌شود و ممکن است هنگام حرکت، زانو قفل کند و در این موارد دامنه حرکات بسیار پایین می‌آید که تحمل وزن را سخت و دردناک می‌کند. در این حالت احتمال پارگی رباط‌‌ها یا آسیب به تاندون‌ها و همینطور پیچ‌خوردگی بیشتر است. ادامه درمان در این نوع شدید، طولانی‌تر و تنها باید زیر نظر پزشک باشد.

عوامل یا فاکتورهای خطرساز در ضرب دیدگی زانو

فاکتورهای مختلفی در ایجاد یا احتمال اسیب در زانو موثر هستند که از آن‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • افزایش وزن
  • افزایش سن
  • فعالیت‌های پر خطر و پرتنش
  • ورزش‌های سنگین و پرشی
  • احتمال آسیب دیدگی قبلی

رد صورت داشتن هر یک از این فاکتورها بیشتر مراقب زانو و بدن خود باشید.

تشخیص ضرب دیدگی زانو با روش‌های مختلف تصویربرداری

تشخیص ضرب دیدگی زانو با روش‌های مختلف تصویربرداری|مدی بازار

تشخیص شدت ضرب دیدگی زانو اگر دردهایی غیرقابل تحمل داشته باشند، بر عهده متخصص در این زمینه است. پزشک ابتدا از طریق معاینات به بررسی زانو در حالت‌های مختلف می‌پردازد و گاهی برای تشخیص دقیق‌تر آزمایشاتی در این خصوص را تجویز می‌کند. از دیگر مواردی که به تشخیص دقیق شدت آسیب، به متخصصین کمک می‌کند می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • اشعه ایکس: عکس‌برداری‌هایی ازطریق اشعه ایکس است که شدت آسیب‌دیدگی را بیشتر مشخص می‌کند.
  • سی‌تی‌اسکن: روش دیگر برای تشخیص صدمات زانو و شدت کشیدگی‌ها یا پارگی‌ها است.
  • MRI: اسکن‌هایی دقیق که برای تشخیص آسیب‌هایی است که به بافت‌های نرم زانو وارد شده است.
  • آسپیراسیون: در موارد حادی که زانو نیاز به جراحی دارد، ازطریق خارج کردن مایعی از داخل زانو به جراحی‌ها کمک می‌کند.
  • آرتروسکوپی: دوربین کوچک را به داخل زانو هدایت می‌کنند تا آسیب‌های مینیسک، غضروف یا رباط‌ها را بهتر شناسایی کنند.

بعد از تعیین صدماتی که به زانو وارد شده و تشخیص شدت آن جراح یا ارتوپد از روش‌های درمانی مانند کمک‌ گرفتن از داروها و فیزیوتراپی یا در موارد حاد جراحی، سعی در درمان مشکلات زانو را دارد.

روش‌های کمکی برای  تسکین دردهای زانو در خانه

اگر با آسیب‌های خفیف مواجه هستید و تشخیص می‌دهید نیازی به مراجعه به پزشک ندارید. از طریق روش‌های کمک درمانی خانگی می‌توانید تا حد زیادی درد را کاهش دهید و به روند بهبودی کمک کنید.  مشخص است که بعد از صدمه به زانو و در دوره نقاهت باید بیشتر استراحت کنید و موجبات درمان زانوی آسیب‌دیده را فراهم کنید. تعدادی از روش‌های تاثیرگذار برای آسیب‌های زانو عبارت‌اند از:

  • یخ‌درمانی: استفاده از کمپرس یخ باعث می‌شود تا موضع آسیب‌دیده بی‌حس شود و این امر سبب کاهش درد می‌شود و از ورم کردن آن پیشگیری می‌کند.
  • ارتفاع: در چند روز اول دوره نقاهت، بالا نگه داشتن پای آسیب‌دیده می‌تواند باعث شود که جریان خون بهتری در پا شکل گیرد و به کاهش ورم آن هم کمک می‌کند.
  • فشرده‌سازی: می‌توانید زانوی آسیب‌دیده را به کمک بانداژ یا زانوبندها ببندید؛ این کار باعث می‌شود حرکات زانو کم شود و از تشدید درد جلوگیری شود.
  • کشش‌درمانی: یکی از روش‌های مورد تایید برای کاهش درد و بهبود تقویت عضلات، انجام تمرین‌های ورزشی و کششی است.
  • اصلاح فعالیت‌های روزانه: از انجام کارهایی که فشار زیاد به زانو وارد می‌کنند، در دوره نقاهت و پس از آسیب زانو خودداری کنید.
  • داروهای مسکن: استفاده از داروهایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن در دوره نقاهت به شما کمک می‌کند تا حد زیادی درد را ساکت کنید.
  • درمان زانو درد با نمک: یکی از بهترین و موثرترین روش های درمان خانگی ضربه به زانو استفاده از کمپرس نمک اپسوم است.

اگر بعد از گذشت چند روز تورم پا کم نشد یا حس می‌کنید درد زانو رو به افزایش است و درمان‌های خانگی تاثیری بر آن ندارند؛ باید درمان را به متخصص در این زمینه واگذار کنید.

درمان دردهای زانو در اثر ضرب دیدگی؛ از دارو تا جراحی

روش درمان ضرب دیدگی زانو|مدی بازار

اگر ضرب دیدگی زانو خفیف باشد با کمک‌های اولیه که چند روز پس از آسیب انجام می‌دهید باید روندی رو به بهبودی داشته باشید. اما اگر درد شدیدتر و علائم بدتر شوند، چاره‌ای جز مراجعه به متخصص ندارید و تشخیص نوع و شدت آسیب از سوی پزشک است. پس از تشخیص، معالج از طریق یکی از روش‌های زیر دوره درمان را شروع می‌کند.

  • دارودرمانی: ممکن است پزشک داروهای کمکی و مسکن را برای درمان کافی بداند. این داروها پارازتامول، ایبوپروفن، ناپروکسن و گروهی از ژل‌ها و کرم‌های ضدالتهابی هستند.
  • فیزیوتراپی: در مواردی که زانو نیاز به تقویت عضلات و بهبود حرکات دارد، پزشک فیزیوتراپی را به بیمار توصیه می‌کند.
  • فیزیوتراپی خانگی: برای درمان ضربه به کشکک زانو یا دیگر قسمت‌های آن می‌توان از زانوبند زاپیامکس آلمانی اصل استفاده کرد. برای اطلاع از قیمت زانوبند زاپیامکس آلمانی به صفحه این محصول مراجعه کنید.
  • جراحی‌ها: مواقعی که نیاز به ترمیم رباط‌‌ها یا تاندون‌ها است و بعد از آسیب مینیسک ممکن است، پزشک جراحی را برای بیمار لازم بداند. این جراحی‌ها شامل آرتروسکوپی زانو و جراحی‌ باز می‌شوند.

جراحی همیشه گزینه آخر برای آسیب‌های زانو است و بیشتر متخصصان سعی در درمان با روش‌های غیرجراحی دارند. این کار بیمار را از دوره‌ی طولانی مدت ریکاوری بعد از جراحی و خطرات آن دور می‌کند.

سخن پایانی

با دانستن اینکه ضرب دیدگی زانو می‌تواند بسیاری از فعالیت‌ها را مشکل‌ساز کند و باعث می‌شود علاوه‌بر دردهای خسته‌کننده، تمام فعالیت‌های حرکتی مختل شوند. پیشنهاد می‌کنیم در مواجهه با هرگونه آسیبی برای زانو تنها به درمان‌های خانگی اکتفا نکنید.

فقط کمک‌های اولیه را انجام دهید و بدون ایجاد فشار به زانوی مصدوم در سریع‌ترین زمان، تشخیص درد و نوع درمان را به عهده یک متخصص در این زمینه بگذارید. چنانچه با شرایطی در خصوص این مشکلات مواجه شدید می‌توانید روی مشاوره‌ها و کمک‌های کلینیک ما حساب کنید.

سوالات متداول در مورد ضرب دیدگی زانو

ضرب دیدگی زانو چیست؟

ضرب دیدگی زانو عبارت است از ایجاد مشکل برای عضلات، بافت‌ها، تاندون‌ها یا رباط‌ها که بر اثر حوادث یا ضربات به وجود می‌آیند.

راه‌های تشخیص آسیب‌های زانو کدامند؟

اشعه ایکس، سی‌تی‌اسکن، ام‌آرآی، آسپیراسیون و آرتروسکوپی از روش‌های تشخیص آسیب زانو هستند که توسط متخصص انجام می‌شوند.

آسیب‌های زانو از چه طریقی درمان می‌شوند؟

انواع داروهای درمانی، فیزیوتراپی و در موارد حاد جراحی‌ها روش‌های درمانی مناسب برای آسیب‌های زانو هستند که پس از معاینه، توسط پزشک انجام می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *