دسته‌بندی نشده

انواع کمر درد ؛ چند نوع کمردرد که باید درباره آنها بدانید

بررسی انواع کمر درد در افراد مختلف |مدی بازار

کمردرد عارضه‌ی بسیار شایعی است. با این حال، درک این نکته ضروری است که همه کمردردها یکسان نیستند. از کمر درد حاد که در عرض چند روز یا چند هفته برطرف می‌شود تا کمردرد مزمن که ممکن است ماه‌های متوالی طول بکشد. چندین نوع مختلف کمردرد وجود دارد که متخصص و پزشک ممکن است در اولین ارزیابی میزان درد شما را در نظر بگیرد.

همه کمردردها یکسان نیستند. بنابراین، همه روش های درمان کمردرد در تسکین درد شما موثر نیستند. در این مقاله در مدی بازار، با 6 نمونه از انواع کمر درد آشنا خواهید شد تا متوجه فرق هر یک با یکدیگر و درمان منحصر به فرد هر یک با دقت بیشتری شوید.

انواع کمر درد چگونه تشخیص داده می‌شود؟

قبل از توضیح مفصل درباره‌ی هر یک از انواع کمر درد، مهم است که بدانیم نوع کمردرد چگونه تشخیص داده می‌شود. این امر به این دلیل است که تشخیص صحیح کمردرد بیمار برای اطمینان از توصیه و ارائه گزینه‌های درمانی مناسب، حیاتی است. پزشک موارد زیر را برای تشخیص دقیق و کمک به انتخاب درمان مناسب برای کاهش درد ارزیابی می‌کند.

تاریخچه بیمار و علائم بیماری

پزشک علائم و سابقه پزشکی شما را ثبت می‌کند تا ایده بهتری از کمردرد شما داشته باشد. پزشک ممکن است سوالات زیر را در مورد شما بپرسد:

  • علائم فعلی
  • سطح فعالیت
  • عادات خوابیدن
  • آسیب های اخیر یا گذشته
  • معاینه بدنی

هنگامی که تاریخچه و علائم شما مورد بحث قرار گرفت، پزشک معاینه فیزیکی را انجام می‌دهد. این ممکن است شامل معایناتی مانند:

  • معاینه فیزیکی
  • معاینه نورولوژیک
  • ارزیابی دامنه حرکتی
  • تست رفلکس
  • تست بلند کردن پا
  • تست تصویربرداری تشخیصی

تصویربرداری برای تشخیص می‌تواند به درک بهتر کمک کند و اطلاعات بیشتری را برای درک علت کمر درد در اختیار پزشک قرار دهد. اغلب اوقات، از این روش برای تشخیص دقیق مشکلات کمردرد مزمن یا شدیدتر استفاده می‌شود.

نمونه‌های متداول تست‌های تصویربرداری تشخیصی که ممکن است اجرا شوند عبارتند از:

  • اشعه ایکس
  • سی تی اسکن
  • ام ​​آر آی

انواع مختلف کمردرد کدام‌اند؟

در ادامه با چند نمونه از مهمترین و رایج‌ترین انواع کمر درد آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

1. کمردرد حاد یا کوتاه مدت

کمردرد حاد شامل هر گونه کمردرد کوتاه مدتی است که بین چند روز تا چند هفته طول بکشد. به طور معمول، اغلب کمردردها، دارای درد حاد هستند و اغلب خود به خود برطرف می‌شوند، با کمک برخی از تکنیک‌های غیرجراحی مانند داروهایOTC، استفاده از گرما یا پد یخ، فیزیوتراپی و موارد دیگر برای تسکین درد حاد در این مدت قابل درمان است.

2. کمردرد مزمن یا طولانی و شدید

کمردرد مزمن شامل هر گونه کمردرد طولانی مدت است که حداقل 12 هفته یا بیشتر طول بکشد. کمردرد مزمن می‌تواند ناتوان کننده باشد، به خصوص اگر درمان نشود. بسته به نوع و علت دقیق کمردرد، چندین گزینه درمانی غیرجراحی و جراحی وجود دارد. اغلب، گزینه‌های درمانی غیر جراحی مانند دارو، فیزیوتراپی، فرسایش عصبی و داروهای جایگزین برای مدیریت علائم درد مزمن استفاده می‌شود. اگر این گزینه‌های غیرجراحی بی‌اثر باشند، گزینه‌های درمان جراحی، بسته به فرد و شرایط خاص او ، می‌تواند گام بعدی درمان باشد.

3. کمردرد التهابی که نشانه بیماری خاصی مانند آرتروز است

کمردرد التهابی یک کمردرد مزمن است که معمولاً در سنین کمتر از 40 سال رخ می‌دهد و علائم آن بیش از 3 ماه در هر نوبت طول می‌کشد. این نوع کمردرد با اسپوندیلوآرتریت همراه است که نوعی آرتریت است که باعث التهاب ستون فقرات می‌شود.

شاخص‌های رایج کمردرد التهابی عبارتند از:

  • بروز زودرس (در بیماران اغلب زیر 40 سال)
  • درد موضعی در کمر و یا پشت
  • درد مزمن
  • احساس درد در شب یا صبح زود
  • دردی که با مصرف داروهای ضدالتهابی OTC بهبود می‌یابد.

درمان کمردرد التهابی شامل مجموعه‌ای از گزینه‌های غیرجراحی برای تسکین علائم درد است. که شامل فیزیوتراپی، دارو و درمان‌های جایگزین مختلف است.

4. درد پایین کمر؛ درد ارجاعی یا ناشی از مشکلات دیگر

کمردرد همراه با درد ارجاعی می‌تواند از نظر شدت متفاوت باشد. اغلب اوقات، این درد می‌تواند احساس کسل‌کننده‌ای داشته باشد و به اندام‌های دیگر با شدت مختلف منتشر شود. درد ارجاعی می‌تواند در محل آسیب یا دور از محل آسیب احساس شود (در صورت وجود تصادف یا جراحت). به عنوان مثال ممکن است دردی در عضلات سرینی خود تجربه کنید که ناشی از مشکل دیسک در ستون فقرات شماست‌.

به طور معمول، کمردرد ارجاعی از پشت شروع می‌شود و به نواحی دیگر مانند کشاله ران و بالای ران گسترش می‌یابد. کمردرد ارجاعی به اندازه انواع مختلف کمردرد مانند درد محوری یا رادیکولار رایج نیست. وقتی نوبت به تشخیص کمردرد ارجاعی می‌شود، این امر می‌تواند دشوار باشد زیرا مغز شما نمی‌تواند منبع خاصی از درد را مشخص کند. بنابراین، ارزیابی داشتن سابقه بیماری خاص و یک معاینه فیزیکی کامل می تواند به تشخیص درد ارجاعی به نوع دیگری مانند درد رادیکولار کمک کند.

کمردرد ارجاعی عمدتا با تکنیک‌های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی، استفاده از یخ یا پدهای گرم‌کننده و دارو برای تسکین علائم درد درمان می‌شود.

5. کمردرد محوری در قسمت خاصی از کمر حس می‌شود

درد محوری که در غیر این صورت به عنوان درد مکانیکی شناخته می‌شود، در قسمت خاصی از کمر رخ می‌دهد که بیمار می‌تواند به طور خاص به منبع درد اشاره کند. درد محوری می‌تواند بسیار متفاوت باشد. شدت درد محوری می‌تواند از درد خفیف با شدت ثابت یا درد مبهم رفت و برگشتی و شدید متغیر باشد‌.

درد محوری شایع ترین نوع کمردرد است. خوبی درد محوری این است که به خودی خود برطرف می‌شود و به سایر قسمت‌های بدن منتقل نمی‌شود. چندین ساختار کمر باعث ایجاد کمردرد ناشی از دیسک کمر تحلیل رفته یا مشکلات مفصلی و آسیب به بافت‌های نرم، عضلات، رباط‌ها و یا تاندون‌ها می‌شود. از آنجایی که اکثر موارد کمردرد محوری تا حدود شش هفته برطرف می‌شوند، ممکن است تکنیک‌های غیرجراحی برای مدیریت درد در این شش هفته توصیه شود. این روش‌ها شامل فیزیوتراپی، اعمال کمپرس سرد یا گرم در ناحیه آسیب دیده، یا استفاده از داروها برای تسکین درد باشد.

6. درد رادیکولار پایین کمر ناشی از آسیب در ریشه عصب نخاعی

کمردرد رادیکولار (radicular) دردی است که از پشت ناحیه ستون فقرات به پاها می‌رسد. درد از ریشه عصب نخاعی حرکت می‌کند و باعث ایجاد درد سوزشی در ناحیه کمر می‌شود. درد ساق پا که ناشی از درد رادیکولار پایین کمر احساس می‌شود، علائم دیگری مانند بی‌حسی، ضعف عضلانی و گزگز نیز ایجاد کند.

علت درد رادیکولار فشرده شدن یا ملتهب شدن عصب نخاعی است. علل دقیق فشرده سازی ستون فقرات ممکن است شامل عوامل متعددی از فتق دیسک گرفته تا تنگی روزنه، دیابت، آسیب ریشه عصبی و بافت اسکار بالقوه ناشی از جراحی ستون فقرات باشد. به دلیل ماهیت تابشی این نوع درد، در لگن، پشت و پاها، می‌تواند عملکرد و تحرک روزانه را با مشکل مواجه کند. در نتیجه، این کار می‌تواند عملکرد روزمره شما را از راه رفتن، نشستن، ایستادن و غیره تا حد زیادی محدود کند.

انواع مختلفی از گزینه‌های درمانی غیرجراحی و جراحی وجود دارد که می‌توان از آنها برای درمان درد رادیکولار استفاده کرد. گزینه‌های درمانی غیرجراحی شامل فیزیوتراپی، داروهای OTC، تزریق اپیدورال و درمان های جایگزین است. اگر گزینه های درمانی غیرجراحی ناموفق باشد، ممکن است گزینه های جراحی مانند لامینکتومی یا دیسککتومی توصیه شود.

7. کمردرد همراه با تب؛ نشانه عفونت در بدن

اگر کمردرد همراه با تب را تجربه می‌کنید، نشانه این است که بدن شما با یک عفونت جدی در حال مبارزه است که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. در مواردی مانند این، تب احتمالاً یک تب معمولی نیست که از ویروس گرفته شده باشد. در عوض این تب می تواند پاسخ بدن شما به عفونت ستون فقرات، مانند آبسه اپیدورال باشد. همچنین التهابات مفاصل و بافت‌های اطراف می‌توانند به کمردرد همراه با تب منجر شوند، بیماری‌هایی از جمله التهاب مفصل روماتوئید. در مواردی نیز بیماری‌هایی مثل سنگ کلیه، پاراتیروئیدیسم، یا بیماری‌های خونی می‌توانند کمردرد و تب ایجاد کنند.

8. کمردرد با از دست دادن کنترل مثانه یا روده

فشردگی عصب نخاعی می‌تواند بر اندام‌هایی که عملکرد مثانه و روده را کنترل می‌کنند تأثیر بگذارد و افراد را دچار بی‌اختیاری کند. این یک علامت بسیار شدید است که هرگز نباید کنار گذاشته شود. اگر کاهش عملکرد مثانه یا روده را تجربه می‌کنید، باید فوراً به دنبال مراقبت‌های اورژانسی باشید، زیرا این علامت نشان می‌دهد که مشکل بسیار جدی وجود دارد.

سخن پایانی

صرف نظر از نوع کمردرد، احساس ناراحتی ایجاد شده توسط آن می‌تواند کیفیت زندگی شما را محدود کند. از ناتوانی در انجام کارهای عادی گرفته تا بیدار شدن در شب از درد شدید کمر، هر نوع کمردردی که باشد، نباید مجبور به تحمل این درد به خصوص در طولانی مدت باشید. در هر نوع کمردرد، رویکرد درمانی « یک اندازه متناسب برای همه » وجود ندارد.

حتی پس از تشخیص صحیح، یک پزشک و یا فیزیوتراپ ماهر با بیمار روی یک برنامه درمانی با تمرکز بر عوامل ایجاد کننده این مشکل خاص کار می‌کند. در هر حال با هر نوع کمردردی که مواجه شدید به جای تحمل آن بهتر است برای تشخیص علت ایجاد آن و درمان به موقع به پزشک مراجعه کنید.

سوالات متداول در مورد انواع کمر درد

برای کمردرد به چه دکتری مراجعه کنیم؟

متخصصان ارتوپدی و ستون فقرات چندین گزینه درمانی برای مبتلایان به کمردرد مزمن ارائه می‌دهند. 

آیا درمان کمردرد مزمن وجود دارد؟

بله. اگرچه تجربه کمردرد مزمن یا ثابت می‌تواند ناتوان کننده باشد، اما بسته به شرایط شما چندین گزینه درمانی ثابت برای کمردرد وجود دارد. این شامل گزینه‌های مختلف غیر جراحی و جراحی می شود. گزینه‌های غیرجراحی ممکن است شامل داروها، داروهای جایگزین (یعنی یوگا، طب سوزنی) و فیزیوتراپی باشد.

علت درد کمر و زانو چیست؟

عصب سیاتیک، یکی از اعصاب نخاعی است که کمر شما را درامتداد پاها به پایین و به زانوها متصل کند. اگر نوعی انحطاط عصبی یا آسیب به کمر یا ساق پا را تجربه کرده‌اید، این امر می‌تواند به سیاتیک فشار وارد کند در نتیجه درد شدیدی از ناحیه کمر، پایین پا و داخل زانو احساس شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *